dinsdag 12 september 2017

Dag 1: dinsdag 12 september

Wat een topdag was het vandaag op zeeklassen! Wie het weerbericht de laatste dagen in het oog heeft gehouden wist dat er voor vandaag heel wisselvallig weer voorspeld was. Met bange hartjes zaten we op de bus want we reden riching het slechte weer. Bij onze aankomst in ons jeugdhotel Saint-Antoine klaarde de hemel helemaal open en waren er nog maar enkele wolkjes te zien.

Na het installeren van de kamers en de bedden was het al snel tijd om al aan te schuiven aan het buffet. En het was al een feestbuffet om de zeeklassen te starten! We werden getrakteerd op lekkere groentensoep, met daarna stoofvlees en frietjes op het menu! Uiteraard was er voor onze vegetariƫrs en veganisten voldoende alternatief. Na het eten konden de kinderen de omgeving van het hotel even verkennen om daarna samen te vertrekken richting het strand voor onze zandkastelencompetitie!

In groepjes van maximaal 6 kinderen bouwden ze prachtige zandkastelen. Er waren pareltjes bij, met slochtgrachten, tunnels, torens, vlaggen,… Ook enkele juffen en meesters lieten het kind in zich naar boven komen en bouwden een heel groot zandkasteel.

Na het spelen op strand wandelden we terug richting Saint-Antoine door de Doornpanne. Dit is een natuurreservaat met prachtige duinen en zelfs enkele ezels! Eens aangekomen in ons hotel was het alweer tijd om te eten. Een groot koud buffet stond op ons te wachten, met voor ieder wat wils.

Als avondactiviteit hebben we iets helemaal nieuws gedaan, iets wat we nog nooit hebben gedaan op zeeklassen. En het was meteen een schot in de roos. Of moet ik beter zeggen: ‘een vlieger in de roos’? Met hele grote papieren vouwden de kinderen prachtige vliegers, in verschillende maten en modellen (de ene al wat gestoomlijnder dan de andere J). Na een korte wandeling stonden we op de ‘Hoge Blekker’, de hoogste duin van BelgiĆ«. Dit was een ideale plaats om onze vliegers uit te testen… Met genoeg wind lukten heel wat leerlingen er in om hun vlieger meters ver te laten vliegen!

Daarna hadden we enkel nog tijd (en energie) om te douchen. Want ja, sommige kinderen zagen er al uit als kleine zandmonstertjes J. Douchen, tanden poetsen en bed in! Het is duidelijk dat de vermoeidheid van de eerste zeeklassendag al begint toe te slaan.

Intussen liggen alle leerlingen in hun bed en zijn bijna alle kamers stil. Morgen staat er alweer een gevuld programma op onze agenda, met onder andere een piratenspel, een leerwandeling in de duinen, een educatief spel over de plaatselijke dieren, het zwembad en een leuk avondspel.

Als de internetverbinding ons niet in de steek laat, komen er vanavond op de blog nog enkele leuke sfeerbeelden van vandaag!


Veel groetjes van op zeeklassen…
























































1 opmerking:

  1. Sohana, ik heb jouw photo gezien. Jij zit er blij uit. Genieter van. Veel plezier. Dikke kus. Mama, papa en zus voor Sohana.

    BeantwoordenVerwijderen